Žene traže novu šansu na poznatim sajmovima

Ispis

U sklopu projekta završena je posljednja od četiri edukacije za žene s područja Općine Majur i Donji Kukuruzari te Grada Hrvatske Kostajnice. Program za Izradu tradicionalnih suvenira od prirodne kozmetike završile su 24 žene, a edukacija se održavala u prostorijama gradske vijećnice Grada Hrvatske Kostajnice. 

Polaznice svih tečajeva išle su u posjet uspješnoj socijalnoj zadruzi Humana Nova iz Čakovca i Rodinom letu d.o.o. iz Zagreba kao primjerima društveno odgovornog poslovanja.

U petak, 19.2.2016. godine u Vatrogasnom domu u Majuru održana je svečana dodjela diploma polaznicama edukacijskih programa. Ispred ustanova koje su održale programe obrazovanja odraslih, predavači i mentori svečano su uručili kako svoje tako i diplome Općine Majur.

Na izložbi hrane i pića, Histria sajmu u Puli, od 12.-14.2.2016. godine po prvi put su predstavljene energetske pločice koje dolaze u tri različita okusa. Napravljene su od suhog voća i orašastih plodova iz ekološkog uzgoja. Članice Socijalne zadruge KORA svojim novim proizvodom zainteresirale su lokalne medije te je o njima i projektu „Žene traže novu šansu“ objavljen članak u Glasu Istre.

U istom ozračju prošao je i GAST sajam u Splitu koji je trajao od 2.-5.3.2016. godine. Upraviteljica zadruge Ivana Dupić dala je intervju za Nautic Radio Kaštela, a energetske pločice mogle su se vidjeti i na Regionalnom dnevniku na HTV-u 2. Suvenirnice diljem naše obale iskazale su interes da pločice uvrste u svoj asortiman kao nešto autentično hrvatsko što se može ponuditi turistima. Idući sajam je Mediteranski sajam u Dubrovniku od kojeg se očekuje isti interes za energetske pločice te realizacija ranije dogovorenih suradnji.

U prostorijama zgrade vrtića u Majuru je opremljena kuhinja u kojoj se pripremaju već spomenute energetske pločice.

Više informacija o nadolazećim aktivnostima iz projekta možete pratiti na www.zenetrazenovusansu.org.

 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika