''Žene traže novu šansu''

Ispis

Općina Majur nositelj je projekta ''Women are looking for a new opportunity/Žene traže novu šansu'' koji je započeo 28. veljače 2015. i traje 20 mjeseci.

Partneri na projektu su Grad Hrvatska Kostajnica, Općina Donji Kukuruzari, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Lokalna akcijska grupa ''Una''.

Projekt je ukupne vrijednosti 108.246,62 €, od čega se 84,75% iznosa sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u sklopu programa bespovratnih sredstava IPA Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II - Razvoj ljudskih potencijala.

U okviru projekta su završena četiri programa edukacije žena: edukaciju za ekološkog poljoprivrednog gospodarstvenika završilo je 6 žena, edukaciju za osnivanje i vođenje zadruge i marketinške aktivnosti završilo je 7 žena, edukaciju za kulinarstvo, a koja je održana u prostorijama kulinarskog instituta Kul IN u Sisku, završilo je 13 žena, dok je 25 žena završilo edukaciju o izradi tradicionalnih suvenira od prirodne kozmetike.

U sklopu projekta je osnovana socijalna zadruga KORA kojoj je sjedište u Majuru. Konačni cilj osnivanja zadruge je otkupljivanje i plasiranje proizvoda orijentirajući se na ručne radove i poljoprivredne proizvode s naglaskom na ekološku proizvodnju. U prostorijama zadruge će se opremiti kuhinja gdje će žene proizvoditi hranu i kolače koje će također plasirati na tržišta putem raznih sajmova.

Cilj edukacija i samog projekta je povećati sustavno jačanje žena i stvaranje boljih životnih uvjeta na područjima Općine Majur, Općine Donji Kukuruzari i Grada Hrvatska Kostajnica.

Daljnji tijek provedbe projekta možete pratiti na Facebook stranici Općine Majur i web stranicama partnera (www.opcina-majur.hr, www.donji-kukuruzari.hr, www.hrvatska-kostajnica.hr, www.lag-una.hr, www.hzz.hr).

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika