Započeo projekt "Znanjem do nove šanse"

Ispis
Kategorija: Projekti
Datum objave
Napisao/la Lag Una Hitovi: 1832

Započeo je projekt "Znanjem do nove šanse" - LAG Una partner!

14. svibnja 2018. godine Općina Majur potpisala je ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt “Znanjem do nove šanse” financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Vrijednost projekta je 999.650,00 kn, a provodit će se na području LAG-a Una (grad Hrvatska Kostajnica i općine Dvor, Hrvatska Dubica, Sunja i Majur).

PROJEKTNI PARTNERI SU:

  • HZZ, PODRUČNI URED SISAK
  • LOKALNA AKCIJSKA GRUPA UNA

CILJEVI PROJEKTA:

Opći cilj projekta je pridonijeti jačanju socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada u skladu sa županijskom Strategijom razvoja ljudskih potencijala, a specifični cilj je osnaživanje, educiranje i motiviranje dugotrajno nezaposlenih i ranjivih skupina na području LAG-a Una s ciljem povećanja njihove zapošljivosti. Ciljne skupine koje ćemo obuhvatiti projektom su nezaposlene ranjive skupine.

Projektom “Znanjem do nove šanse” rješava se  problem socijalne isključenosti nezaposlenih koji zbog nedostatka osnovnog obrazovanja nisu konkurentni na tržištu rada, a to će se postići provedbom različitih edukacijskih programa te uključivanjem nezaposlenih u rad Kluba za zapošljavanje. 

U sklopu ovog projekta zaposlene su dvije osobe s područja LAG-a Una, voditelj projekta i voditelj Kluba za zapošljavanje. 

REZULTATI PROJEKTA:

  1. Poboljšana znanja i vještine dugotrajno nezaposlenih i ranjivih skupina
  2. Provedene aktivnosti povezivanja, osnaživanje i motiviranje nezaposlenih
  3. Osnivanje i pružanje usluga Kluba za zapošljavanje
     
 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika