Znanjem do održivog lokalnog razvoja

Ispis

Početkom ove godine Udruga Odraz iz Zagreba, Udruga Zvonimir iz Knina i LAG UNA započeli su s provođenjem zajedničkog projekta „Znanjem do održivog lokalnog razvoja“.

Ovaj projekt odnosi se na obuku i pripremu lokalnih dionika za učinkovitu društvenu praksu:

  1. Sposobnost planiranja i provođenje održivog razvoja
  2. Mogućnost procjene i promišljanja modela društvene promjene i razvoja

Zamišljeno je da sudionici pohađaju niz od 5 radionica u vremenskom intervalu od godinu dana. Sudionici su zaposlenici gradova i općina, vijećnici, lokalne institucije, udruge i predstavnici poslovnog sektora, a projekt će se provoditi u gradovima i općinama Sisačko-moslavačke županije uz rijeku Unu i u zaleđu Šibensko-kninske županije.

Dosad je održana jedna radionica u Hrvatskoj Kostajnici na kojoj su sudjelovali 12 predstavnika Udruge Zvonimir, 11 predstavnika LAG-a UNA, 2 predstavnika Hrvatske mreže za ruralni razvoj i  predstavnici drugih LAG-ova iz Republike Hrvatske. Trenerica i moderator radionice bila je gospođa Lidija Pavić-Rogošić iz Udruge Odraz.

Neke od glavnih tema prve radionice su bile mobiliziranje i organiziranje zajednice, sudjelovanje javnosti u oblikovanju javnih politika i općenito društvo kao okvir u kojem živimo. 

Sve što je izneseno popraćeno je uz primjere iz prakse i praktične vježbe u kojima su učestvovali svi sudionici.

 

Impressum

Lokalna akcijska grupa UNA

Sv. Mihovila 2
44430 Majur

Klementina Karanović
predsjednica
098/262-970

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebook stranici

Područje LAG UNA

LAG UNA pokriva teritorij od 1.046,27 km2 na kojem živi 15.758 stanovnika